Opfrismiddag

11 november 2022

Piet van Roest neemt ons deze middag mee in de nieuwe ontwikkelingen rondom symbooldrama. In het algemeen is er bij psychodynamisch georiënteerde therapie toenemende aandacht voor het aspect van veiligheid. Veiligheid is immers een voorwaarde is voor exploratie.

We kijken hoe Symbooldrama vorm geeft aan de nodige emotionele verbondenheid. Er wordt hierbij uitgegaan van de hechtingstheorie, die inmiddels bij de meeste vormen van psychotherapie als een soort metaperspectief kan worden opgevat. We onderzoeken de expressie van gehechtheidsstijlen in de dagdroom en hoe het mentaliseren zich met imaginatie verhoudt. Deze perspectieven bieden je hopelijk weer nieuwe handvatten hoe je processen kan begeleiden en de affecten kunt reguleren.

Na korte plenaire theoretische inleidingen met aandacht voor casuïstiek wordt in steeds wisselende kleine groepen vanuit eigen ervaringen de informatie besproken en eventueel geoefend.

Voorwaarden voor deelname is het tenminste afgerond hebben van de basiscursus en actief zijn in het praktiseren van symbooldrama.Opfrissen van bestaande kennis
Piet van Roest
n.v.t.
middag
13.00 uur - 17.00 uur
€ 110,=
Locatie:
Aristo Meeting Center Amsterdam-Sloterdijk. De locatie is zeer goed bereikbaar met de trein en je kunt tegen betaling parkeren in de garage van Aristo.
Aanmeldprocedure:

Totaal