Seminar Symbooldrama bij kind en adolescent

najaar 2019

Jonge kinderen staan veelal op een natuurlijke wijze open voor dromen en fantasie. In hun ontwikkeling raken zij soms meer gesloten of verder af van die natuurlijke aanleg. Sommige adolescenten vinden het juist fijn, omdat in de therapie woorden minder direct nodig zijn en beelden veiliger voelen. Anderen vinden het enorm spannend zich hiermee in te laten en voelen zich extra kwetsbaar.

Symbooldrama geeft motieven waarin conflictmateriaal én steun tegelijk aanwezig kunnen zijn, zonder dat het allemaal doordacht en uitgesproken behoeft te worden. Een kind of adolescent kan zich hierdoor begrepen voelen als hij/zij samen bezig is met de therapeut, waarbij de ouders natuurlijk ook betrokken blijven. Het beeld doet zijn werk als het ware ook ‘onder de weerstand door’. Daarnaast leven kinderen en adolescenten in een ‘netwerk’ van belangrijke anderen. Iedereen (inclusief de therapeut/begeleider) heeft ook eigen representaties in zich uit de eigen kindertijd.  Volwassenen die hulp zoeken exploreren hun eigen kinderbeleving.

in dit seminar doe je ervaring op in het ontwikkelings-(fase-)gericht werken met kinderen en adolescenten en je verkent daarbij de (on)mogelijkheden in de eigen werksetting. Tevens biedt de zelfervaring jou een krachtige bewustwording van het werken met symbolisering en komt je eigen kindertijd meer tot beschikking in de professionele werksetting

kinder- en jeugdtherapeuten symbooldrama of vaktherapeuten/begeleiders. Het kan ook waardevol zijn voor hen die met volwassenen werken

Ellen Lommers (psychotherapeut en docent symbooldrama)

n.v.t.

eendaags

9.30-17.00 uur

€ 275

Locatie:
’t Centrum, Willemstraat 15, 2411CP Bodegraven

(Lees voor je het formulier invult en verzendt de Privacy Verklaring van de Vereniging Symbooldrama.)
BIG-registratieSKJ-registratieNIP/NVO-registratieFGZPT-registratie
Opmerkingen / vragenBewijs aub dat u een mens bent door te klikken op de Auto.

Opmerkingen:
dit seminar is een opstap naar meer specifieke seminars zoals ‘Symbooldrama, kinderen en hechting’, ‘Symbooldrama, adolescenten en autonomie’ of ‘Symbooldrama, ouder en kind systeem’ (zie voor actuele data de agenda)