Verenigingsnieuws

Nieuw bestuurslid Hanneke Nederhof

Hanneke Nederhof

Op 19 november 2020 is Hanneke Nederhof aangesteld als bestuurslid. Zij stelt zichzelf voor.

‘Ik was onofficieel al gestart in februari 2020. Als lid van onze Vereniging was ik uitgenodigd deel te nemen aan de brainstormbijeenkomst ‘benen op tafel’ bij Bert Krapels thuis. Daar heb ik in een prettige sfeer kennis gemaakt met alle bestuursleden en docenten.  Via een creatieve werkvorm kwamen we in gesprek met elkaar over onze ideeën wat mij erg aansprak en mij deed besluiten mij als bestuurslid beschikbaar te stellen.

Van 2013 tot en met 2016 heb ik de opleiding Symbooldrama-topniveau gevolgd.

Dat was een prachtige en intense periode. Het leerproces waarin persoonlijke groei parallel loopt in het eigen maken van deze bijzondere behandelmethode, de theoretische context en uitdiepen van de motieven.

Het is een verademing om Symbooldrama therapie te doen waarin niet alleen taal belangrijk is maar ook beeld, zintuigen en de verdieping middels het tekenen.

In die periode werkte ik al zo’n 20 jaar bij Stichting de Jutters kinder-/jeugdpsychiatrische centrum in Den Haag als gezinstherapeut, individueel-en groepstherapeut. Op de afdeling Persoonlijkheidsstoornissen en Trauma is de methodiek symbooldrama opgenomen in het behandelaanbod. Ik heb symbooldrama veel gebruikt als behandeling bij de kinderen, ouders en jongeren.

In 2018 ben ik vervroegd met pensioen gegaan. Hierna wilde ik even iets heel anders doen en heb een badkledinglijn opgezet. Dat was een fantastische ervaring.

In maart 2020 ben ik opnieuw gaan werken, nu als POH-ggz (praktijk ondersteuner huisarts). Ook in deze praktijk maak ik gebruik van Symbooldrama.

Als bestuurslid hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van de vereniging en bekendheid van Symbooldrama zodat deze mooie behandelmethode nog lang zal voortbestaan.’

3 gedachten over “Nieuw bestuurslid Hanneke Nederhof

  1. Wat goed Hanneke dat je jouw stappen zo mooi en overwogen vanuit ervaren hebt kunnen maken. Heel fijn dat je komt versterken en de POH=kant erbij betrekt.
    Als je docent-input hebt dan horen we dat graag

  2. net als in je opleidingsgroep zal je aan bestuur en Vereniging zeker een verrijkende bijdrage leveren gezien je veelzijdige belangstelling en creatieve initiatieven.

Reacties zijn gesloten.