Symbooldramatherapeut

Wil je je therapeutische repertoire uitbreiden en zoek je naar een verdiepende behandelvorm met een ander vertrekpunt dan gesprekstechnieken? Symbooldrama biedt jou die mogelijkheid. De symbolisering van problemen in beelden blijkt een zeer effectief middel om het therapeutisch proces op gang te brengen. Het vergroot de zelfreflectie en de cliënt raakt beter in staat om de eigen problemen te hanteren en op te lossen. De methode berust op drie onderling verweven elementen:

  • de imaginatie
  • de specifieke aandachtsgerichte begeleidingsstijl
  • de affect-geladen beleving van de beelden.

Door symbooldrama zoek je met je cliënt via de weg van de verbeelding naar een nieuwe betekenis voor innerlijke conflictthema’s.

De 3-jarige opleiding Symbooldrama bestaat uit een theoretisch gedeelte, een praktisch gedeelte waarin je zelf ervaring met de therapie opdoet, en een supervisiegedeelte, waarin je het geleerde in praktijk brengt en reflecteert op je eigen ontwikkeling daarin. Na afloop mag je jezelf gecertificeerd symbooldramatherapeut noemen.
Meer lezen

Naast deze opleiding verzorgt de Vereniging Symbooldrama introductiebijeenkomsten, seminars en congressen. Op aanvraag kunnen ook teamtrainingen worden gegeven.
Meer lezen

De vereniging attendeert je verder op verdiepende informatie via onze praktijkgerichte digitale nieuwsbrief. Hierin vind je werkervaringen, intervisieactiviteiten en lees- en agendatips. Leden en niet-leden van de vereniging kunnen zich hierop gratis abonneren.
Meer lezen